FREQUENTLY ASKED QUESTIONS...

1. Cate tipuri de SIDING sunt ?
Comericalizam 3 tipuri de SIDING , ele fiind diferentiate doar de design : CLASIC cu un design oval, seria DOUTCLAP cu forme mai drepte si seria BUNGALOW , nou aparuta ce imita forma unui bustean.

2. Cum se curata SIDING-ul?

Lambriurile AMERICAN SIDING , avand suprafata exterioara semilucioasa , se murdaresc destul de greu ; praful depus se indeparteaza sub jet de apa (furtun sau compresor de apa).

3. De ce as obta pentru termosistemul AMERICAN SIDING?

Principalele motive ar fi : - este direct aplicabil pe orice suprafata , fara a necesita tencuiala ; - actioneaza ca izolator termic si fonic; - nu necesita intretinere sau vopsire - actioneaza precum un organism viu - panourile perforate faciliteaza circulatia curentilor de aer , peretii putand respira in acest fel , profilele se dilata si se contracta in functie de temperaturile exterioare ; - adauga valoare cladirii prin aspectul sau estetic.

4. Utilizarea termosistemului AMERICAN SIDING are vreun impact negativ asupra sanatatii oamenilor?

In concordanta cu rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii , nu a fost semnalata nici o problema de folosirea PVC-ului in nici o tara incepand cu anul 1978. Termosistemul AMERICAN SIDING nu are nici un impact daunator asupra sanatatii omului.

5. O fatada placata cu AMERICAN SIDING necesita a fi revopsita dupa un anumit interval de timp?

Datorita pigmentilor de calitate superioara din compozitia SIDING-ului, lambriurile nu necesita a fi revopsite.Sunt garantate in acest sens 50 de ani.

6. Folosirea termosistemului AMERICAN SIDING cauzeaza incarcari ridicate fatadelor cladirii?

Previne solicitarea structurii la incarcari non necesare avand o greutate medie de 4,2 kg/mp.

7. Ce rezistenta are la foc?

AMERICAN SIDING ,conform reglementarilor tehnice , apartine clase B1 de rezistenta impotriva focului ; si anume are proprietatea de a se stinge singur multumita structurii anorganice a formulei.Daca este expus la flacara , continua inhibitor arderea topindu-se fara a lua foc. Daca contactul cu flacara externa s-a intrerupt materialul nu continua sa arda de la sine.

8. Ce comportament are in conditii diferite de clima?

Este rezistent la vant, furtuni de intensitate mare si impacturi.Toate aceste proprietati au fost testate in zone climaterice extreme din diferite colturi ale lumii.

9. Este poluant, are vreun impact nefast asupra mediului inconjurator?

Un mare avantaj al termosistemului AMERICAN SIDING este ca nu are nici un impact daunator asupra mediului inconjurator.

10. Ce beneficii termoizolatoare exista in urma utilizarii termosistemului AMERICAN SIDING?
Termosistemul AMERICAN SIDING asigura in medie o imbunatatire a confortului termic cu pana la 45% , in cazul in care cladirea nu are probleme de izolare a ferestrelor sau a acoperisului.

11. Termosistemul AMERICAN SIDING trebuie montat de o echipa specializata pe acest tip de material?
Montajul termosistemului AMERICAN SIDING trebuie efectuat de o echipa specializata cu experienta in montajul sistemului ori sub directa supraveghere a unui consultant al firmei de la care ati achizitionat termosistemul.

12. Termosistemul AMERICAN SIDING poate fi aplicat pe orice tip de cladire?
Termosistemul poate fi aplicat pe orice tip de cladire care permite efectuarea procedurilor tehnice de asamblare si aplicare . In functie de inaltimea cladirii ( dupa etajul 5 ) se va tine cont de impactul vantului ( suportul de rezistenta se va dubla )

13. Ce garantie se ofera pentru termosistemul AMERICAN SIDING?
Garantia pentru lambriurile din companenta termosistemului AMERICAN SIDING este de 50 de ani incepand cu data de incheiere a montajului ; pentru garantia montajului veti fi informat de dealerul autorizat care se va ocupa de montaj.

14. Termosistemul AMERICAN SIDING este un sistem scump de izolare termica?
In cazul in care la o prima vedere termosistemul AMERICAN SIDING vi s-a parut scump , considerati economia de caldura pe care o faceti si cat si costurile de mentenanta ( care sunt foarte mici ) . Pentru cladirile noi construite, termosistemul AMERICAN SIDING nu este scump comparandu-l cu sistemul de tencuiala umed.